Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
3.53
3 stars: Normal
173 pareri

Set 3 forme pentru flori la tigaie - Ibili

0 stars: 0.00 din 0 pareri

120 lei Lei
Brand
IB787600
Pe stoc
Nu
Out Of stock
Descriere
Flori la tigaie sau Hojuela (Flores de sarten) este un desert traditional spaniol si consta in prajirea unei compozitii in tigaia plina cu ulei obtinand astfel flori la tigaie.
Setul contine 3 forme diferite interschimbabile confectionate din aluminiu cu maner din lemn.
Formele au un diametru de aprox 7- 7,5 cm si o inaltime de 1 cm. Lungimea manerului este de 25 cm. Impresionati-va musafirii cu acest desert traditional din Spania.
Pe scurt : se prepara compozitia (faina, ou, apa, zahar, ulei) si se incinge ulei intr-o tigaie. Se scufunda forma in uleiul incins si apoi in compozitie iar ulterior se reintroduce forma in uleiul incins.
Ceva similar se prepara si la noi (celebrele minciunele).

Descoperiti retete aici (Flores de sarten) :

https://www.youtube.com/results?search_query=ibili+flores+de+sarten
https://www.youtube.com/watch?v=oFq7VJm7g1g

Material : aluminiu si lemn

RETETA DE FLORI
INGREDIENTE (PENTRU APROXIMATIV 30 DE FLORI):
? 6 oua (aproximativ 320-330 g) *
? 160 g de apa
? 30 g anason dulce
? 210-220 g faina de patiserie
? 1/2 lingura anason seminte
? Ulei pentru prajit (masline sau floarea-soarelui)
? Zahar suplimentar sau miere
? * Nota: va sfatuim sa cantariti ouale si daca greutatea este foarte diferita de cea indicata, cresteti sau micsorati restul ingredientelor in aceeasi proportie.
ELABORARE:
? Spargem ouale intr-un castron si amestecam cu apa si anasonul dulce. Adaugati faina de patiserie si semintele de anasonul, facute piure, in prealabil, intr-un mojar. Batem bine cu telul , pana nu exista bulgari . Lasam aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora pentru ca faina sa fie hidratata.

? Aluatul ar trebui sa fie subtire , aproape ca un aluat de crep, mai usor decat crema.
? Pentru a face florile acoperim o tigaie mica cu aproximativ trei degete de ulei; floarea rezultata trebuie sa poata pluti.

? Punem uleiul la incins. Daca este maslin, temperatura ideala de prajire a florilor este cuprinsa intre 185 C si 190 C, dar niciodata mai mult de atat, deoarece uleiul ar incepe sa arda. Introducem matrita pentru rozeta in ulei cand este deja fierbinte; Acest pas de incalzire a matritei este esential , deoarece in acest fel aluatul incepe sa se fixeze pe masura ce atinge matrita si ea insasi se lipeste de matrita pentru a face floarea. Daca matrita nu este fierbinte, aluatul se va scurge. O lasam cel putin 10 secunde luand caldura.

? Apoi, punem matrita in aluat pentru o clipa; vom observa ca aluatul se lipeste de el. Nu trebuie sa-l introducem complet, aluatul nu trebuie sa acopere matrita complet , altfel nu am putea scoate floarea mai tarziu.
? Trecem rapid matrita catre uleiul fierbinte si lasam sa inceapa sa se rumeneasca. Vom vedea ca aluatul tinde sa se desprinda de matrita . Daca floarea nu se desprinde, o vom impinge cu manerul unei linguri de lemn pana cand vom putea scoate matrita. Odata rumenit pe acea parte, il intoarcem astfel incat sa se rumeneasca pe cealalta. Trebuie sa punem matrita sa se incalzeasca in ulei de fiecare data cand vom face o floare .
? Vom scoate florile intr-o farfurie acoperita cu hartie de bucatarie, astfel incat grasimea sa se scurga bine. O parte din ulei va trebui sa fie completat candva, deoarece florile il absorb. Cand o vom face, vom astepta intotdeauna ca uleiul sa se incalzeasca din nou inainte de a face urmatoarea floare.
? Procedam in acelasi mod pana se termina tot aluatul. Este posibil ca atunci cand avem aluat putin sa il schimbam intr-un castron mai mic, astfel incat sa fie suficient de mare pentru a acoperi corect matrita .
Trimite mesaj
Din Gura in Gura